Een 26-jarige Poolse vrouw uit Eindhoven die in maart werd aangehouden na de vondst van haar dode baby, komt woensdag vrij. De rechtbank in Den Bosch heeft dat bepaald.

De vrouw wordt nog wel beschuldigd van kindermoord.

Er is weliswaar voldoende bewijs dat de vrouw haar pasgeboren baby heeft gedood maar alleen uit vrees voor de ontdekking van haar zwangerschap, oordeelde de rechter woensdag.

Bewijs voor klassieke moord is er niet, zegt de rechter. Omdat kindermoord een lichtere beschuldiging is, is er geen reden om de vrouw nog langer vast te houden.

Paniek

De vrouw zegt dat ze niet wist dat ze zwanger was en dat het kind dood werd geboren. In complete paniek heeft ze het babymeisje in een tas in de brandgang bij haar huis achtergelaten.

De officier van justitie twijfelt aan haar verhaal en wilde haar langer vasthouden. De aanklager zegt dat is vastgesteld dat de voldragen baby heeft geademd en is gedood en dat de vrouw ook heeft verklaard dat het kind na de bevalling met armpjes en beentjes spartelde.

Brandgang

De baby werd op 10 maart gevonden in tas die in een een brandgang in Eindhoven lag. Kort daarna werden de vrouw en haar 27-jarige partner aangehouden.

De man werd begin april al vrijgelaten en wordt niet langer beschuldigd. Volgens justitie is hij niet de vader van de baby.