De politie in Tilburg heeft de bestuurder van een auto neergeschoten na een achtervolging. 

Dat meldt een politiewoordvoerder aan NU.nl. Het incident deed zich voor op de Tatralaan, in de buurt van het Koning Willem II college.

De bestuurder is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Hij is meteen geopereerd. Over zijn toestand is niet meer bekend.

De melding over de schietpartij op de Tatraweg werd rond 12.20 uur gedaan. Volgens de woordvoerder werd door een agent in de binnenstad geconstateerd dat een auto hennep vervoerde. Vervolgens werd de achtervolging ingezet.

Een bijrijder van de verdachte auto stapte tijdens de achtervolging uit en werd ingerekend, maar toen de auto vervolgens doorreed, besloot de politie om het voertuig klem te rijden. Op de Tatralaan was de situatie zodanig, dat een agent besloot te schieten. 

Of de bestuurder gewapend was, kan de politie niet zeggen.

Routinecontrole

Eerder op de dag had de politie in Tilburg tijdens een routinecontrole een grote hennepstekkerij gevonden in een bedrijfspand op industrieterrein Kraaiven. Er staan volgens de eerste voorzichtige schatting zeker 10.000 hennepstekjes.

De politie sluit niet uit dat leerlingen van de school wat gezien hebben. Afdelingsdirecteur Kees Feskens van het Koning Willem II College zegt dat de school niet direct aan de weg ligt. De hoofdingang van de school is vanwege de gebeurtenissen tijdelijk afgesloten. Leerlingen en leraren moeten van de achterkant gebruik maken.

De Rijksrecherche onderzoekt het optreden van de politie.

Bekijk de beelden: