Fikse problemen maandagochtend op de A15 bij Deil, tussen Rotterdam en Nijmegen en aanvankelijk ook op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen.

Dat hebben de verkeersdiensten ANWB en VID maandagochtend gemeld.

Op de A15 bij Deil, tussen Rotterdam en Nijmegen, is een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen. De vrachtwagen reed door de middenberm, en nam daarbij een andere vrachtauto mee. Hierbij vielen meerdere gewonden.

In de rijrichting van Nijmegen naar Rotterdam is de snelweg dicht voor onderzoek van het ongeval. Ook zal er bergingswerk plaatsvinden en de weg moet gerepareerd. De andere kant op in de richting van Nijmegen is één rijstrook dicht. 

Door de stremming staan er files op de A15 en ook op de omleidingsroute is het druk. De ANWB adviseert het verkeer om te rijden via Den Bosch en Waalwijk. Weggebruikers moeten op de A15 tot in de avondspits rekening houden met vertraging.

Olie

Door een ongeluk met meerdere personenauto's op de A9 lag er veel olie op de weg. Er stond een file van negen kilometer en op het aansluitende deel van de A4 eveneens negen kilometer.

Rond 8.00 uur was de hoofdrijbaan na opruimwerk weer open, en namen de files af, aldus de ANWB.

Geen treinen

Ook het treinverkeer ondervond maandagochtend problemen. Vanwege een brandlucht reden er maandagochtend geen treinen tussen Nijmegen en Oss. Het bleek om een vastgelopen handrem van een trein te gaan. Rond 8.30 uur kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie