Het Einstein Lyceum in Hoogvliet is maandagnacht beklad met hatelijke leuzen. Het incident vond plaats na de uitzending maandagavond van het tv-programma Project P: Stop het pesten op diezelfde school. 

Op een foto die aan NU.nl werd gestuurd is te zien dat de school is beklad met teksten als 'Fuck Einstein' en 'NSB'ers'. Een woordvoerder van het Einstein Lyceum bevestigt het incident. De teksten zijn inmiddels verwijderd,

"Dit is zeker een gevolg van de uitzending van RTL over onze school", aldus de woordvoerder. "Op sociale media is opgeroepen tot acties tegen de school en dit is daar een direct gevolg van."

"Deze teksten hebben een behoorlijke impact op leerlingen en leerkrachten en we weten nog niet goed hoe we hier mee om moeten gaan. We hebben nog geen beslissing gemaakt of we aangifte gaan doen. Op dit moment proberen we de rust op school te bewaren."

Bekijk beelden van de bekladding:

Kort geding

Het Einstein Lyceum spande begin april een kort geding aan tegen RTL om het uitzenden van verborgen camerabeelden, gemaakt voor de aflevering over de 12-jarige gepeste leerling Patrick, te voorkomen. De rechter gaf de school gelijk en een deel van de uitzending werd verboden.

RTL besloot wel om de aflevering over Patrick uit te zenden zonder de beelden van de verborgen camera. De bewuste  uitzending van Project P heeft maandagavond 500.000 kijkers getrokken.

Het Einstein Lyceum hekelt het beeld dat is onstaan. "Er zijn de afgelopen periode verschillende verhalen over de school naar buiten gekomen die niet waar zijn. Zo zou Patrick van school af zijn gestuurd, maar dat is helemaal niet het geval."