Twijfels over de dood van een 91-jarige vrouw in zorgcentrum De Taling in Den Bosch blijven ook na een onderzoek door de Inspectie voor de Gezondheidszorg bestaan.

De oorzaak van het overlijden is niet gevonden en cruciale vragen blijven onbeantwoord, staat in het onderzoek.

De vrouw werd bijna een jaar geleden in een plas bloed in haar aanleunwoning in Den Bosch gevonden. Ze overleed een paar dagen later. Haar familie denkt dat ze hardhandig is behandeld of zelfs mishandeld. De zorginstelling meent dat ze is overleden door een val uit bed.

De vrouw had een gebroken nek, twee blauwe ogen, gebroken neus, vier gebroken ribben, verwondingen aan de knieën, een grote wond op het scheenbeen en vier hoofdwonden.

In het onderzoek van de inspectie staat over de uitkomst van pathologisch onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wel dat het letsel niet kan zijn ontstaan door een simpele val uit bed. Het letsel past bij vaker vallen of stoten. Mishandeling kan het NFI niet uitsluiten.

De inspectie is kritisch over de zorg in De Taling. ''Er zijn risico's aanwezig voor de veiligheid van de zorg. Er zijn nog onvoldoende maatregelen genomen om herhaling van een vergelijkbaar incident te voorkomen.''

De Van Neynselgroep krijgt tot 1 december om de situatie te verbeteren. Van Neynsel liet weten dat er maatregelen worden genomen.