Een 52-jarige man uit Huissen bij Arnhem is maandagmorgen opgepakt op verdenking van het verrichten van medische handelingen zonder dat hij daartoe bevoegd was. 

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM), dat pas later op de dag met meer bijzonderheden wil komen. Het huis en het kantoor van de man worden doorzocht.

Het zou gaan om Fred Bisselink, die al vaak in oplichtingszaken is genoemd. Bisselink zou zich dermatoloog en arts hebben genoemd.

Hij bezit in Huissen Medical Centre Sanit. Via dat centrum zou een Arnhemse vrouw zich in Thailand hebben laten behandelen aan borstkanker, terwijl uit later onderzoek in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem bleek dat ze helemaal geen kanker had.

Aangiften

Tegen de man zijn vier aangiften gedaan door slachtoffers. Het OM verdenkt hem van mishandeling, oplichting en valsheid in geschrifte.

Ook zou hij de geneesmiddelenwet en de zogenoemde Wet BIG (wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg) hebben overtreden. Bij de huiszoeking zijn onder andere medicijnen in beslag genomen.

Thailand

In februari deed een Arnhemse vrouw aangifte tegen de Huissenaar. Hij liet haar in Thailand behandelen voor borst- en schildklierkanker, maar later bleek uit een onderzoek in het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate dat ze nooit kanker heeft gehad.

De Huissenaar, eigenaar van Medisch Centrum Sanit in de Gelderse plaats, stuurde meer patiënten met echte of vermeende ernstige ziektes naar onduidelijke behandelaars in het buitenland. De Inspectie voor de Gezondsheidszorg verbood de man vorig jaar al om zichzelf 'medical doctor' te noemen, maar de Huissenaar beweert dat hij een doktersdiploma in China heeft gehaald.

Bisselink deed tien jaar geleden ook al van zich spreken, toen hij zogenaamd financierders had om Karel Aalbers als eigenaar te laten terugkeren bij voetbalclub Vitesse. Dat bleek uiteindelijk een verzinsel. De Huissenaar zit vast.