In drie verschillende dierentuinen zijn vrijdag dieren bijgekomen. In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam mocht een jonge kameel voor het eerst naar buiten, in Dierenpark Emmen is een olifant geboren en Artis mocht een giraffe verwelkomen.

Het is de derde kameel die in korte tijd is geboren in de dierentuin. Blijdorp heeft nu zeven kamelen. Het dier is al een aantal dagen oud, maar mocht nu voor het eerst naar buiten.

Het beest mocht eerst een aantal dagen niet naar buiten uit angst dat de kameel zou worden overlopen door de andere beesten. Volgens de dierentuin is het dier nu sterk genoeg om te kunnen spelen met de andere kamelen. 

Olifant

In Dierenpark Emmen is in de nacht van donderdag op vrijdag een olifant geboren. Het dier, genaamd Radza Junior, mocht om 13.00 uur voor het eerst naar buiten. De olifant is vernoemd naar zijn overleden vader Radza.

Het is voor het eerst sinds een klein jaar dat er weer een olifantje in Emmen is geboren.

Giraffe

Ook in Artis is op vrijdag een dier geboren. Vrijdagochtend vroeg werd een mannetjesgiraffe geboren in de Amsterdamse dierentuin. Door de geboorte heeft Artis nu acht giraffen. Nooit eerder was de kudde giraffen zo groot.

De jonge hengst kwam als een verrassing. Een medewerker van Artis zag het girafje buiten op het perk liggen en belde meteen de dierenverzorgers. Inmiddels is het jonkie binnen en drinkt hij al goed bij zijn moeder. ''Hij maakt een sterke indruk'', liet de dierentuin weten. De giraffe blijft de komende dagen op stal.

Een jong mannetje uit de kudde dat enkele jaren geleden in Artis is geboren, vertrekt spoedig naar een dierenpark bij Londen in het kader van een Europees fokprogramma. De giraffes krijgen er binnenkort echter weer een soortgenoot bij, want een van de andere merries is ook drachtig.

Bekijk beelden van de giraffe: