De politie heeft in een onderzoek naar uitbuiting in de prostitutie- en escortbranche drie mannen opgepakt.

Ze zouden zeker zeven vrouwen, van wie vijf minderjarig, in dienst hebben genomen om seksuele handelingen te verrichten bij klanten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Justitie kwam de mannen op het spoor nadat bij een controle een minderjarig meisje werd aangetroffen. De zeven slachtoffers, afkomstig uit Nederland, werkten vanuit woningen in en rondom Amsterdam en werden aangeboden op internet. Volgens het OM werkten ze niet op de Wallen.

De verdachten, mannen van 23 en 24 jaar, komen uit Amsterdam en Diemen. Justitie is nog op zoek naar een vierde verdachte, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd al eerder gearresteerd maar de raadkamer van de rechtbank vond dat hij weer kon gaan. Het OM ging daartegen met succes in beroep.

Onderzoek

Hoe de mannen precies te werk gingen, is nog niet duidelijk. "Dat is nog onderwerp van het onderzoek", zegt een woordvoerder van het OM desgevraagd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ook is nog niet duidelijk of er nog meer slachtoffers zijn. Daar wordt nog naar gekeken. Bij de arrestaties zijn verschillende communicatiemiddelen in beslag genomen. Die worden nu onderzocht. Prostitutie voor minderjarigen is in Nederland sowieso verboden, ook als dat niet onder dwang gebeurt. Ook hun klanten zijn strafbaar.

De arrestaties staan los van een landelijke politieactie waarbij woensdag zes aanhoudingen werden verricht.