Alle verdachten van de vechtpartij begin mei in Gulpen (Limburg) zijn op vrije voeten. Ze mogen thuis de rechtszaak afwachten, maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend.

Een 19-jarige jongen uit Mechelen raakte in de nacht van 1 op 2 mei na een bezoek aan een discotheek in Gulpen betrokken bij een vechtpartij.

Hij viel met zijn hoofd tegen een stenen vensterbank en raakte bewusteloos. In het ziekenhuis raakte hij in coma.

Sindsdien hebben politie en justitie zeven verdachten op het oog. Drie van hen werden eerder vastgezet, omdat alleen zij daadwerkelijk geweld tegen het slachtoffer zouden hebben gepleegd. Daarbij gaat het volgens justitie om duw- en trekwerk en een paar vuistslagen.

Woordenwisseling

Dat gebeurde tijdens een woordenwisseling tussen twee groepen dronken jongens. Als gevolg daarvan kwam het slachtoffer ongelukkig terecht, waardoor het zware letsel is ontstaan. Maar toen hij op de grond lag, is geen geweld meer tegen hem uitgeoefend, aldus het OM.

Het OM beslist binnenkort wie vervolgd zal worden.

Aanvankelijk communiceerde de politie dat het slachtoffer zonder enige aanleiding zou zijn geslagen. De lezing van het OM donderdag is beduidend anders.