Na het weekeinde kan het zomers warm worden en ook de komende dagen is het zonnig. Een zuidoostelijke stroming zorgt voor een aanvoer van warmere lucht, waardoor het maandag en dinsdag 25 graden kan worden.

Dat meldt Weeronline donderdag.

Met de warmte neemt echter ook de kans op enkele buien toe. Later in de week zal de middagtemperatuur waarschijnlijk weer wat dalen, maar zo fris als de afgelopen dagen wordt het volgens de meteorologen waarschijnlijk niet.

De komende dagen is de zon veelvuldig te zien en geleidelijk wordt het warmer. Donderdag wordt het een graad of 16 met vooral in het oosten ook wolkenvelden. Na het weekeinde kan de zomerse waarde van 25 graden gehaald worden.

Vrijdag wordt het al een paar graden warmer en in het weekeinde worden er maxima van 19 tot 24 graden verwacht. 

Alleen direct aan zee kan het door de wind wat frisser zijn. Zondag zal de temperatuur nog wat verder stijgen en kan het plaatselijk 24 graden worden. Ook dan zal de zon regelmatig schijnen en blijft het waarschijnlijk droog.

Winter

Weeronline meldt verder dat de afgelopen winter de op één na warmste winter was sinds de start van de metingen in 1901. De gemiddelde temperatuur was 6,0 graden, waar 3,4 graden normaal is.

In de winter waren er maar tien vorstdagen. In een gemiddelde winter zijn dat er 38. De zachte winter zorgde onder meer voor een lager gasverbruik, wat de economie en de energieconcerns geen goed deed.

Bekijk de actuele weersverwachting