Na een paar herfstachtige dagen wordt het na dinsdag droger, zonniger en warmer.

De meteorologen van Weeronline verwachten aan het einde van de week een aantal 'heerlijke lentedagen' met veel zon en aangename temperaturen.

Het weer begint dinsdag al iets op te knappen. De buien beperken zich steeds meer tot het zuiden en zuidoosten en vooral aan zee laat de zon zich weer wat vaker zien.

Vanaf donderdag is het lente met zonnige perioden en temperaturen tot 18 graden in het zuiden. Vrijdag en zaterdag wordt het nog wat aangenamer met maxima van rond de 20 graden en veel zon. Bovendien wordt weinig wind verwacht.

De dagen daarna neemt de kans op neerslag weer iets toe, maar het is nog niet duidelijk of het opnieuw herfstachtig wordt. Misschien blijft het slechts bij een paar buien.

Mei is vooralsnog een erg natte maand. Gemiddeld viel 45 millimeter neerslag. In Drenthe was dat lokaal zelfs 120 millimeter. Dat staat gelijk aan twaalf emmers water en is twee keer zo veel als normaal in heel mei valt. In Drenthe behoort deze meimaand dan ook nu al tot een van de natste ooit.

Bekijk het actuele weerbericht