De lichamen van de sinds 2006 vermiste Marokkanen Karim Fourkour (19) en Fouad Bendella (23) uit Venray zijn gevonden bij de recente zoektocht in Arcen. 

Dat heeft de hoofdofficier van justitie Roger Bos woensdagmiddag laten weten tijdens een persconferentie.

Sinds maandagochtend was de politie aan het graven in de omgeving van de voormalige woning van Lau G. na een tip over de plek van het stoffelijk overschot van het tweetal. 

De lichamen zijn dinsdag gevonden in het bos van Arcen, op een meter diepte. Ze zijn begraven op een paar honderd meter van het oude huis van G. Ze waren gewikkeld in plastic. 

Doodsoorzaak

De menselijke resten zijn dezelfde dag overgebracht naar het AZM in Maastricht. Daar is vastgesteld dat het inderdaad gaat om de vermiste Fourkour en Bendella. Naar de doodsoorzaak wordt verder onderzoek gedaan.

G. en medeverdachte Geert G. zijn woensdag geconfronteerd met de vondst. Volgens Bos reageerden zij nauwelijks op dit nieuws. De advocaten van Lau G. wilden niet reageren op de ontwikkelingen. Ze staan op 16 juni voor de rechter. Dan vindt een regiezitting van de strafzaak plaats.

De familie van beide slachtoffers is dinsdagavond op de hoogte gesteld. Zij reageerden heel emotioneel op het nieuws, zei Bos.

Vrijdaggebed

Tijdens het vrijdaggebed in de Venrayse moskee zullen Fourkour en Bendella worden herdacht. Volgens imam Hassan El Gharss zal de plechtigheid plaatsvinden in het bijzijn van de nabestaanden van de twee.

"Ik voel verdriet en blijdschap", zegt de imam. "Voor de families is er gelukkig nu duidelijkheid. Maar het blijft een trieste zaak."

Burgemeester Hans Gilissen van Venray sprak kort met beide Marokkaanse families. "Acht jaar heeft er een donkere wolk boven Venray gehangen, in het bijzonder boven de Marokkaanse gemeenschap. Acht jaar was het leven voor beide families een kwelling. Dat gevoel maakt plaats voor een verdrietige zekerheid. Hopelijk leiden rust en zekerheid tot berusting."

Betrapt

Fourkour en Bendella werden in mei 2006 betrapt tijdens het leeghalen van een hennepplantage. Het vermoeden is altijd geweest dat ze zijn vermoord. De 52-jarige G. en medeverdachte Geert G. (39) zijn lange tijd als de daders gezien door het Openbaar Ministerie.

G. en G. zijn twee keer eerder opgepakt, maar werden steeds vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Sinds vorige maand zitten ze weer vast, omdat Lau G. eerder in een Duitse gevangenis in Duitsland uitgebreid zou hebben verteld over het doden van de twee Marokkanen. Of in het bos in Arcen is gezocht op aanwijzing van deze nieuwe getuige, wilde Bos niet zeggen.

Behalve moordverdachte is Lau G. ook de beoogde president van het eerste chapter van motorclub No Surrender in Limburg. Hij verdween achter tralies op de dag dat hij zou worden beëdigd als leider van het chapter. Hij woont tegenwoordig in Duitsland.