De politie heeft geen aanwijzing voor brandstichting bij de grote brand in Poeldijk die zondag en maandag woedde.

Dat zei de politie dinsdag na afloop van technisch onderzoek. Door de verwoesting valt waarschijnlijk de precieze oorzaak van de brand niet meer te achterhalen, voegde de brandweer daaraan toe.

Het vuur legde een pand met daarin vier bedrijven in de as. De brand was niet alleen groot, maar ook hardnekkig. Zelfs dinsdag moest de brandweer nog terugkeren voor nabluswerk, liet een woordvoerder van de brandweer weten.

Doordat de staalconstructie door de hitte was verweekt, had de brandweer muren gesloopt om bij het vuur te komen. Onder het puin lagen nog wat smeulresten die later waren opgelaaid.

Kunststof

In het pand in Poeldijk (gemeente Westland) lag veel kunststof materiaal dat onder meer bij kweken wordt gebruikt. In de omgeving kwamen roetdeeltjes naar beneden.

Uit metingen van de brandweer blijken deze geen direct gevaar op te leveren, maar het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) kijkt voor alle zekerheid of het spul echt geen kwaad kan.

De gemeente adviseerde inwoners die roetdeeltjes rond hun huis willen opruimen, dit uit voorzorg met handschoenen te doen en de vuilniszak af te sluiten. Verder is het beter dat met name kinderen geen hand- en mondcontact hebben met de roetdeeltjes.