Het platform Groningers in Opstand opent dinsdag om 10.00 uur een camping bij het hoofdkantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Assen.

De actie volgt op het verhaal over aardbevingsslachtoffers die op vakantie zouden gaan van schadevergoedingen die door de NAM worden uitgekeerd.

"Kletskoek", stelt initiatiefnemer van de camping Bram Reinders over dat verhaal. Volgens hem worden de schadevergoedingen overgemaakt naar de rekeningen van de aannemers. En niet naar de gedupeerden van de aardbevingen.

De bewoners zouden beunhazen inschakelen voor de reparatie van aardbevingsschade, zo meldden anonieme bouwbedrijven maandagochtend bij BNR Nieuwsradio. Daardoor zouden ze geld overhouden en dat besteden aan vakanties of achterstallige rekeningen.

De NAM bevestigde het verhaal, maar benadrukte dat het om een 'handjevol' mensen ging en dat berichten over Groningers die het geld zouden gebruiken voor vakantie 'zwaar overdreven' waren.

Die afzwakking is voor Reinders niet genoeg. "Als de NAM zo graag wil dat de Groningers op vakantie gaan, stel ik voor dat iedereen mij van 10.00 tot 16.00 uur met tent of caravan vergezelt bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen."