De politie heeft maandag in een bos in de buurt van het voormalige adres van verdachte Lau G. in Arcen gegraven in verband met de verdwijning van twee Marokkanen in 2006.

Een woordvoerder heeft dat maandag gezegd. Het graven begon maandagochtend, duurde tot de avond en gaat dinsdag verder.

De 52-jarige Lau G. en de 39-jarige Geert G. werden vorige maand voor de derde keer aangehouden voor de zaak. Lau G. zou de gruwelijke moord zeer uitgebreid en gedetailleerd hebben opgebiecht aan een medegedetineerde toen hij in Duitsland in de cel zat.

De twee Venrayse Marokkanen Karim Fourkour (19) en Fouad Bendalla (23) werden in mei 2006 betrapt tijdens het leeghalen van een hennepplantage en ter plekke doodgeschoten. De verdachten hebben de lijken laten verdwijnen, beweert het Openbaar Ministerie (OM).

Onderzoek

De politie wil niet niet zeggen wat er precies wordt gezocht. ''Het is een zoekactie in het lopende onderzoek naar de vermissing van de twee mannen'', aldus de woordvoerder. Er werd onder andere een grote graafmachine ingezet.

Of er iets is gevonden wilde de woordvoerster van het OM maandagavond niet zeggen. Buurtbewoners zeggen dat de politie graaft op een plek waar Lau G. vroeger een wietplantage heeft gehad in de openlucht. De politie kon daar niets over zeggen.

Lau G. is de beoogde president van het nieuwe Limburgse chapter van motorclub No Surrender. Hij werd gearresteerd op de dag dat hij zou worden beëdigd als president en zit sindsdien vast.