De karavaan van het About Freedom Film & Festival heeft het plan opgevat om ter viering van 70 jaar bevrijding 2015 de route van de bevrijders te gaan volgen. 

De tocht moet dit najaar starten in het zuidelijkste puntje van Limburg, omdat dat gebied op 12 september 1944 als eerste werd bevrijd, en eindigt in juni 2015 op de Waddeneilanden.

About Freedom Film & Festival kent zijn oorsprong in Breda. Met steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei draaide het festival vorig jaar een succesvolle pilot in het Chassé Theater in Breda. Nu willen de organisatoren met het interactieve programma over vrijheid allerlei steden en dorpen bezoeken.

Het hart van het festival wordt gevormd door 'The Kitchentable Series'; een serie van tien korte films uit acht landen waarin mensen van verschillende generaties aan de keukentafel praten over vrijheid en de betekenis van vrijheid.

De initiatiefnemers vinden dat verhalen over de bevrijding hun impact dreigen te verliezen. ''De verhalen in de films, in combinatie met lokale keukentafelgesprekken, brengen bijzondere perspectieven bij elkaar. De internationale filmserie legt de verschillende kleuren van vrijheid bloot en maakt de kwetsbaarheid van vrijheid voelbaar'', zegt mede-initiatiefneemsters Lidwien Hupkens.

De festivalroute leidt langs minimaal tien steden die zeventig jaar geleden achtereenvolgens door de geallieerden zijn bevrijd. Na de start in Limburg trekt de karavaan onder meer via Venlo, Breda, Walcheren en Rotterdam naar het noorden.