Een grote brand heeft zondagavond vier bedrijven in Poeldijk in de as gelegd. 

Rond 1:30 uur 's nachts is het sein brand meester gegeven, meldt brandweer Haaglanden op twitter.

De brandweer zegt nog een "groot aantal uren" bezig te zijn met nablussen.

Een woning, waarvan de politie eerder meldde dat die gecontroleerd uitbrandde, staat niet in brand en wordt eveneens natgehouden. De bewoners van dat huis zijn geëvacueerd en opgevangen.

De brand begon rond 8:00 uur 's avonds bij kwekerij Quick Plug. Die kwekerij deelt een bedrijfspand met drie andere bedrijven, die allemaal getroffen zijn. Volgens de eigenaar liggen er voornamelijk plastic pallets in het pand opgeslagen. De zwarte rookwolken die uit het verloren gegane pand komen, waren tot in de verre omtrek te zien.

Plastic

Volgens een woordvoerster van de brandweer vliegen er brandende stukjes plastic door de lucht die voor meer problemen zorgden. Zo stond er korte tijd een stukje weiland in brand omdat daar brandend plastic was neergekomen.

Monsters van het materiaal dat neerdwarrelt, is naar het RIVM gebracht, zodat die kan onderzoeken wat het precies is en hoe schadelijk het spul is.

Publiek

De brand trok veel hinderlijk publiek. De politie roept omstanders nadrukkelijk en herhaaldelijk op om niet naar de brand te gaan en te vertrekken als ze daar al zijn.

Er zijn enkele wegen afgesloten om omstanders op een veilige afstand te houden. Ook zou het vaarverkeer zijn stilgelegd.

Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is.

Bekijk beelden:

Bekijk meer foto's op NUfoto