In Rotterdam hebben vrijdagavond mensen gedemonstreerd die het niet eens waren met de vervroegde vrijlating van Volkert van der G., die in 2002 Pim Fortuyn doodschoot. 

Er waren enkele honderden mensen bij de demonstratie aanwezig. De demonstranten liepen vanaf het Stationsplein naar de Pim Fortuynplaats.

Onder de aanwezigen was Kamerlid Fleur Agema, de nummer twee van de PVV.

Daarnaast waren er veel prominenten van Leefbaar Rotterdam, zoals oud-wethouder Marco Pastors, Eerste Kamerlid voor de PVV Ronald Sørensen en raadsleden. Ook Fortuyn´s voormalige chauffeur Hans Smolders is van de partij, en fractievoorzitter Rudy Reker van de Eindhovense LPF.

Gemoedelijk

De politie, die aan de zijkant meeliep, meldde na aflioop dat de demonstratie 'gemoedelijk en netjes is verlopen'. 

Wel zwaaiden enkele mensen met vlaggen waarop het hoofd van Fortuyn te zien was. Ook had een van de demonstranten een T-shirt aan met daarop de tekst 'het jachtseizoen is geopend', met daaronder het hoofd van Van der G., voorgesteld als doel.

Bekijk beelden van de demonstratie:

Simon Fortuyn

De broer van de vermoorde politicus, Simon Fortuyn, sprak de mensen toe. Hij riep vooraf op tot een vreedzame mars. Na de wandeltocht plaatste hij een bosje bloemen bij de buste van zijn vermoorde broer.

Een klein meisje legde een teddybeer neer, vertelt een ooggetuige.