Bij een bedrijf aan de Honderdland in Maasdijk zijn woensdagochtend 22 mensen onwel geworden nadat ze een nog onbekende stof hadden ingeademd.

Dat heeft de politie gemeld.

"Er is een stof vrijgekomen waar in totaal 22 mensen onwel van werden, twee van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd", zegt een woordvoerder van de brandweer tegen NU.nl. "De slachtoffers hadden last van misselijkheid en kortademigheid."

Het pand is van Nature's Pride, een bedrijf dat handelt in tropische vruchten. Het gebouw werd na het incident ontruimd. De driehonderd overige werknemers zijn overgebracht naar een andere vestiging van de firma.

Mogelijk is een partij sugar snap de oorzaak van het incident. Zo'n acht pallets met de groenten zijn naar buiten gebracht en worden nader onderzocht.

"De brandweer verricht nu metingen in het bedrijf, waarbij ze die partij met extra aandacht behandelen", laat de woordvoerder weten. Vooralsnog zijn er door de brandweer geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Gelucht

De verwachting is dat het pand rond 14.30 uur is gelucht en de medewerkers weer aan het werk kunnen.

Volgens Regio15.nl is van een aantal slachtoffers de kleding deels verwijderd voordat ze behandeld konden worden door het ambulancepersoneel.