In Bergen op Zoom is woensdagochtend het atelier van een juwelierszaak overvallen. Er zijn drie daders, die nog op de vlucht zijn. De politie is een klopjacht gestart. 

Dat meldt de politie.

De overval vond plaats bij juwelier Le Marquis aan de Antwerpsestraatweg. Er is volgens de politie fors geweld toegepast. De eigenaar van de zaak heeft daarbij een gebroken jukbeen en een gebroken rib opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht. De overval vond plaats rond 10.45 uur.

Het is nog onbekend wat er precies is gebeurd. Wel is duidelijk dat één van de overvallers zich heeft voorgedaan als pakketbezorger. 

Er is tijdens de overval wel met een vuurwapen gedreigd, maar daar is niet mee gevuurd. Onduidelijk is hoe groot de buit van de overvallers is. De politie gaat er wel vanuit dat er geld en gouden sieraden zijn buitgemaakt. De daders droegen donkere kleding en een bivakmuts. 

De van Belgisch kenteken voorziene bestelbus waarmee de daders vermoedelijk bij de juwelier zijn aan komen rijden staat voor het pand in brand.

De daders vluchtten in de groene Honda van een medewerkster van de zaak. Deze auto is twee kilometer verderop eveneens brandend aangetroffen op de Oude Postbaan in Bergen op Zoom.

Derde auto

De politie vermoedt dat de daders daar in een derde auto zijn gestapt. Er vindt een onderzoek plaats in de omgeving. "Het is nu behoorlijk lastig geworden om de daders te vinden", zegt een politiewoordvoerder. "We kunnen niet uitsluiten dat het om Belgen gaat. We hopen op tips."

De medewerkster is door de politie meegenomen naar het bureau. "Ze is voor ons een heel belangrijke getuige", aldus de woordvoerder.

Donderdagochtend wordt bekeken of de zoektocht uitgebreid gaat worden. 

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze op NUfoto