Zes leden van motorclub Satudarah zijn dinsdag opgepakt op verdenking van wapenbezit of wapenhandel. Ook zijn twee vrouwen aangehouden. 

De acht verdachten moesten zich dinsdag melden bij politiebureaus in Oost-Nederland en zijn daar aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie Oost-Nederland.

De oostelijke politie-eenheid is betrokken bij een internationaal onderzoek naar drugs- en wapenhandel. De Duitse politie verzocht het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vorig jaar om bijstand in de vorm van het verzamelen van bewijs.

Gebleken was dat een zogenoemd chapter van Satudarah in Duisburg (Duitsland) samenwerkte met Satudarah-afdelingen in Nederland.

AK-47

De dinsdag gearresteerde verdachten in de leeftijd van 25 tot 53 jaar komen uit Maastricht, Breda, Rijen en Tilburg. In die laatste plaats vond de politie vorig jaar in een clubhuis van Satudarah en in een woning wapens, waaronder twee Kalasjnikovs AK-47 en twee kisten met munitie.

In december vorig jaar werd de leider van het voormalige chapter in Enschede aangehouden in zijn woonplaats Ahaus (Duitsland). Hij zit in voorarrest op verdenking van wapenhandel, witwassen en afpersing.