De gouden tip voor het oplossen van de moord op twee Colombianen die vorig jaar in Delfgauw werden gevonden, levert 20.000 euro op. 

De hoofdofficier van Justitie in Den Haag heeft deze beloning uitgeloofd, maakte de politie maandag bekend.

Een wandelaar ontdekte 31 mei rond 11.00 uur de lichamen van Julian Andres Florez Morales en Jorge Ivan Suarez Leal. Ze lagen in het water langs de N470 bij Delfgauw en bleken te zijn vermoord. De mannen woonden in Spanje en werden al enige tijd vermist.

Op 20 januari werd een 33-jarige Colombiaan in Madrid aangehouden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de moorden. Hij is inmiddels aan Nederland uitgeleverd en zit vast.

Informatie

Het rechercheteam dat op deze dubbele moordzaak zit, onderzoekt de rol van de man. Om het misdrijf te kunnen oplossen, wil het team in contact komen met mensen die meer over de moorden weten en die informatie met de politie willen delen.

Een woordvoerder van de politie in Den Haag laat weten dat het onderzoeksteam nu alle opties nog openhoudt. Vanwege de dubbele moord verwacht de politie dat er meer mensen bij betrokken zijn en dus meer mensen er iets over weten.

''Wij hopen dat we met de beloning mensen die informatie over deze zaak hebben, aansporen om die aan ons te vertellen'', zegt hij.

Drugshandel

Justitie in Colombia verdenkt de 33-jarige Colombiaan verder van drugshandel, witwassen van crimineel geld en afpersing. Eind januari maakte de politie in Colombia al meer over de vermoedelijke achtergronden van de moorden en van de verdachte bekend.

De twee slachtoffers van 30 en 42 jaar zouden volgens de Colombiaanse autoriteiten zijn geliquideerd, omdat er ruzie was over geld rond drugshandel.

El Niño heeft deel uitgemaakt van een bende die betrokken was bij drugshandel, zeggen ze. Die groep heeft ook contact met de Hells Angels, vermoedt de politie in Colombia. De politie in Den Haag kan hier niets over zeggen.