Overvallers hebben maandagochtend rond 04.30 uur met een shovel een ramkraak gepleegd op een benzinestation in Tilburg. Er is sprake van een ravage.

Dat meldt Omroep Brabant. Er zijn geen gewonden gevallen. 

De onbekende daders gingen er voor zover bekend alleen met een wisselgeldkluisje vandoor. Een woordvoerder van de politie zei dat de opbrengst van de buit in geen enkele verhouding staat tot de ravage die is ontstaan. ''In de kluis kan hooguit een paar honderd of paar duizend euro hebben gezeten.’’

Het voertuig is volgens de regionale omroep dwars door de muur van de winkel bij het tankstation gereden. Daardoor zit nu een gat van een meter of zes in de muur. Politie, brandweer en de eigenaar van de benzinepomp waren snel ter plaatse. Ze zijn allemaal met 'stomheid geslagen', aldus Omroep Brabant.

De omgeving van het gebouw aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in de wijk Reeshof is afgezet. De kans bestaat dat het pand instort. Politie en brandweer gaan daarom voorlopig niet naar binnen.

De shovel werd vorige week gestolen bij afvalverwerker Van Gansewinkel. Medewerkers van het bedrijf hebben het voertuig maandagochtend opgehaald.

Bekijk beelden van het incident: