Nog drie van de 119 claims die na het drama op Koninginnedag in Apeldoorn werden ingediend, zijn in behandeling. 

Dat meldt het AD vrijdag.

"De zaken zijn zo complex dat de definitieve afhandeling meer tijd in beslag neemt. Naar verwachting komt er wel dit jaar een oplossing", zegt woordvoerster Elvira Bos van SNS Reaal tegen de krant. 

"Reaal voorziet de slachtoffers in de tussentijd waar nodig van voorschotten op de definitieve schadevergoeding."

De verzekeraar verwacht in totaal ongeveer 4,5 miljoen euro uit te keren. Een klein aantal claims is afgewezen, omdat die niet aan de juridische criteria voldeden.

Vijf jaar geleden

Het is dit jaar vijf jaar geleden dat Karst T. met een zwarte Suzuki Swift op de mensenmassa inreed in de Gelderse plaats. Hij doodde daarmee zeven mensen en twintig raakten gewond. Alle materiële en immateriële schade die door de auto is aangericht, wordt op basis van de WA-verzekering vergoed.

Behalve gewonden en nabestaanden van de dodelijke slachtoffers deden ook tientallen ooggetuigen en mensen die het op de televisie zagen gebeuren een beroep op shockschade.

Die wordt alleen uitgekeerd als mensen ernstig getraumatiseerd zijn geraakt doordat ze op de plek van het ongeluk waren of beelden hebben gezien van een naaste die is omgekomen.