De fanatieke groep Ajax-supporters, verenigd in Vak410, heeft alsnog excuses gemaakt voor de vuurwerkincidenten in De Kuip in Rotterdam afgelopen zondag tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. 

Dat maakte de groep dinsdag middels een kort bericht bekend op haar website.

De supporters maken hun excuses aan Ajax, de spelers en de harde kern, zo schrijven zij.

Eerder dinsdag dachten ze daar nog anders over. Toen stelden ze op de eigen website dat vuurwerk bij een bekerfinale hoort. "Speelt Ajax de bekerfinale, dan hoort daar vuurwerk bij. Op de tribune en op het veld", aldus Vak410.​ De supportersgroep benadrukte wel dat het niet de bedoeling is geweest om vuurwerk op eigen spelers te gooien. 

De F-side, de harde supporterskern van Ajax, was naar eigen zeggen op het moment van het vuurwerkincident nog niet in het stadion: "Anders hadden we ingegrepen en er een einde aan gemaakt."

Royeren

Ook Supportersvereniging Ajax (SVA) nam afstand van alle vuurwerkgooiers. "Mochten er onder hen ook leden van de Supportersvereniging Ajax zijn, dan willen wij er alles aan doen om deze mensen te royeren. Als supportersvereniging hebben wij geen verdere sanctiemogelijkheden, maar we willen in ieder geval onomwonden duidelijk maken dat dit gedrag onacceptabel is."