De onderhandelingen over het ontslag van Lenie 't Hart bij de zeehondencrèche in Pieterburen zijn mislukt. De opvang gaat nu verder zonder haar.

Dat zegt voorzitter van de raad van toezicht Henk Bleker dinsdag tegen de NOS. Volgens Bleker eiste 't Hart, de oprichtster van de zeehondencrèche, een te hoge schadevergoeding en een te hoog loon.

't Hart diende eerder dit jaar al haar ontslag in na een conflict over het nieuwe beleid van de opvang, waarin zeehonden eerder teruggezet worden in de natuur. Ook wilde ze dat haar naam niet meer verbonden was aan de opvang. Haar naam is sindsdien van alle borden en logo's gehaald.

In 2012 trad 't Hart terug als directeur van het centrum. Ze had echter nog wel een adviseursrol, waarvoor ze vijftigduizend euro per jaar kreeg. Die wilde ze doorbetaald krijgen. Ook eiste ze volgens Bleker een schadevergoeding van een ton.

Donateurs

De nieuwe raad van toezicht wilde graag dat 't Hart bleef, maar wat ze eist kan volgens Bleker echt niet. "Het geld moet van donateurs en bezoekers komen. Soms komen er kinderen het statiegeld van flessen brengen. Die komen met twee of drie euro aanzetten. Daar kun je toch geen anderhalve ton vanaf halen?", aldus Bleker tegen de NOS.

Bleker stapt nu naar de rechtbank om haar contract te laten ontbinden. 't Hart noemt het verhaal van Bleker 'schandelijk', maar wil er verder niet op reageren.