Tankopslagbedrijf Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) gaat opnieuw reorganiseren en schrapt 112 van de 265 arbeidsplaatsen. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Met de reorganisatie wil Odfjell het bedrijf weer rendabel maken. De onderneming voert overleg met de ondernemingsraad over de voorgenomen herstructurering.

Directeur Theo Olijve van Odfjell liet in februari al weten dat de kans groot was dat er ontslagen zouden vallen bij het bedrijf. Odfjell kwam eerder in opspraak na jarenlange overtredingen van de veiligheidsregels bij de terminal in Rotterdam.

In 2012 moest het bedrijf daarom zijn activiteiten staken en eind vorig jaar kreeg Odfjell een boete opgelegd van 3 miljoen euro. Inmiddels is een derde van de Rotterdamse tanks in gebruik.

Het Noorse moederbedrijf moest in februari ruim 55 miljoen euro afschrijven op de Rotterdamse opslagfaciliteiten. Dat kwam onder meer vanwege de lagere beschikbare capaciteit en doorvoer bij de terminal in de komende jaren.

''OTR moet op korte termijn weer rendabel worden. De beste strategie om dit te bereiken is koploper te worden in de tankopslagsector. Het bedrijf investeert daartoe ook in de komende jaren in veiligheid, herstel van bestaande voorzieningen en de bouw van nieuwe tanks'', stelt Odfjell nu.

Technisch failliet

Volgens Ruud Wennekes, vakbondsbestuurder FNV Havens bij FNV Bondgenoten, is het bedrijf technisch failliet. ''Ze moeten iedere maand bij de aandeelhouders aankloppen om de rekeningen en de salarissen te kunnen betalen. Ze hopen volgend jaar quitte te draaien, maar dat betwijfel ik'', zegt Wennekes.

FNV gaat woensdag in gesprek met de directie van Odfjell over een sociaal plan voor de betreffende werknemers.