Het werk van de klokkenluider van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is relevant ,,voor alle mensen die door hun management slecht worden behandeld''. 

Dat heeft de broer van de klokkenluider zaterdag in het NOS Radio 1-journaal gezegd.

De beleidsmedewerker van de NZa bracht begin dit jaar grote problemen aan het licht met de zorgvuldigheid en de omgang met vertrouwelijke gegevens binnen de NZa.

Hij zou daarbij dermate zijn tegengewerkt dat hij kort daarna volgens zijn broer ''in een vlaag van paniek zichzelf van het leven heeft beroofd''.

De zelfmoord van de beleidsmedewerker was voor minister Edith Schippers (Volksgezondheid) aanleiding een onderzoek in te stellen naar het interne functioneren van de Nederlandse Zorgautoriteit, die toezicht houdt op de zorgsector, zowel op zorgaanbieders als verzekeraars.

''De consequenties in het onderzoek laten we aan de NZa en de minister'', aldus de familie zaterdag. ''Als familie zijn we heel verdrietig en boos. We vinden dat hij heel goed en relevant werk heeft gedaan voor iedereen in Nederland. Voor alle mensen die door hun management zo behandeld worden, zou dit een nieuw standaardwerk kunnen opleveren voor hoe niet om te gaan met mensen.''