De juwelier uit Deurne bij wie onlangs twee overvallers zijn doodgeschoten, is in 2004 veroordeeld voor een poging tot doodslag.

Volgens de advocaten van de nabestaanden kan zijn strafblad een rol spelen in het verdere verloop van deze zaak, meldt de Volkskrant.

Willy S. (53) werd veroordeeld nadat hij een dorpsgenoot had mishandeld in een café. Volgens het Eindhovens Dagblad gebeurde dat omdat die stond te zoenen met de juweliersvrouw.

Het slachtoffer werd achttien keer hard tegen het hoofd geslagen en in het gezicht getrapt en hield daar kneuzingen, losse tanden en een gebroken jukbeen aan over.

De juwelier was onder invloed van alcohol en zei in de rechtbank dat hij zich niets kon herinneren, maar beveiligingscamera's hadden het incident opgenomen. Willy S. moest drie maanden de cel in, mede omdat hij zich volgens de rechter "volstrekt niet had bekommerd" om het lot van zijn slachtoffer.

Schot van vrouw

Dat de juwelier ooit is veroordeeld voor een poging tot doodslag kán een rol spelen in de behandeling van de zaak van de overval, maar het hoeft niet. Dat zegt advocaat Peter Plasman, die de nabestaanden van een overvaller bijstaat, zaterdag. ''Ik wacht alles eerst maar 'ns af'', stelt Plasman.

RTL-verslaggever Pim Sedee laat op Twitter weten dat de juwelier geraakt is door het schot van zijn vrouw en niet door een schot van de overvallers. Plasman zegt hierbij dat dit van invloed kan zijn op de beoordeling van het noodweer in de zaak.

Overzicht gebeurtenissen van de dodelijke overval in Deurne

Alles over de dodelijke overval in Deurne in ons dossier