Marco K, een van de mannen achter de monstransroof in Utrecht, is op de vlucht geslagen. 

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag. 

De man, Marco K., is na zijn laatste verlof op 31 maart verdwenen. Toen hij zich weer moest melden, kwam hij niet opdagen. De man staat nu op de opsporingslijst, aldus justitie.

K. mocht af en toe uit de gevangenis, maar moest zich daarna wel weer melden. Dat is nu niet gebeurd. 

De drie verdachten van de diefstal van een monstrans uit het Catharijneconvent kregen eerder in hoger beroep celstraffen van 3,5 en 3 jaar opgelegd.

Gestolen

De monstrans werd eind januari 2013 op klaarlichte dag gestolen. De rovers stopten met een scooter voor de deur van het museum, renden naar binnen, sloegen daar vitrines kapot en roofden het tentoongestelde kunstobject. Medewerkers probeerden de dieven nog tegen te houden, maar die wisten desondanks te ontkomen.

De monstrans werd na twee weken gehavend op de achterbank van de 26-jarige gevonden toen hij ermee naar België reed. Het nu nog steeds vermiste onderdeel met diamanten ontbrak toen al. Vier maanden na de roof was de monstrans weer te zien in Museum Catharijneconvent.

Uitgezeten

K is de man die met het geroofde altaarstuk onderweg was naar België, toen hij werd aangehouden. De man had de straf die de rechtbank hem daarvoor oplegde bijna uitgezeten, maar het gerechtshof legde onlangs veel hogere straffen op. De man moet daardoor negentien maanden langer achter de tralies blijven zitten.​