Drie mannen zijn dinsdagavond opgepakt nadat de politie in hun auto 35 kilo cocaïne had gevonden. De drugs waren verstopt in een geheime ruimte in de kofferbak.

Dat heeft de politie woensdag gemeld.

In een lopend onderzoek naar drugshandel zag de politie de mannen met grote tassen uit een huis aan de Rotterdamse Boezemkade komen en in een auto stappen.

Agenten reden het trio tot Amsterdam achterna en lieten de auto toen stoppen. Daar leken de tassen te zijn verdwenen, totdat de dubbele bodem werd ontdekt. In de tassen zat 35 kilo cocaïne, op straat ruim 1,7 miljoen euro waard.

De inzittenden, twee Rotterdammers van 32 en 40 en een Schiedammer van 36, zijn aangehouden. Toen de recherche wilde gaan kijken in de woning waar de mannen uit waren gekomen, stapten net twee vrouwen naar buiten, ook met volle tassen. Daarin bleken dure horloges en kostbare sieraden te zitten. De vrouwen van 26 en 31 jaar zijn gearresteerd.

In het huis werd nog eens vier kilo harddrugs gevonden. Ook lagen er een vuurwapen, dure kleding en exclusieve tassen en sieraden. Alles is in beslag genomen, inclusief twee auto's.