Het Openbaar Ministerie zoekt nog naar een vijfde persoon die mogelijk betrokken is bij de dood van Omar Kourrich uit Amsterdam. 

Dat bleek dinsdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Leeuwarden. Een verdachte die vorige week werd uitgeleverd door Denemarken, verklaart over deze persoon die in Oosterwolde zou wonen. Het OM onderzoekt nog wat de waarde van deze verklaring is.

Het verbrande lichaam van de 35-jarige Kourrich werd in de zomer van 2013 aangetroffen bij een parkeerplaats aan het Friese Tjeukemeer. Na de vondst van het lichaam werden er meerdere arrestaties verricht.

De uitgeleverde verdachte legde ook een belastende verklaring af over een 18-jarige Amsterdammer, die al eens eerder werd opgepakt voor betrokkenheid voor de moord, maar ook weer werd vrijgelaten. De nieuwe verklaringen van hem zorgden ervoor dat deze Amsterdammer voor de tweede keer werd aangehouden.

Vader

Tijdens de zitting werd gesproken over de zaak tegen de vader van de Amsterdammer, die ook betrokken zou zijn bij de dood van Kourrich. Volgens de advocaat van de vader houdt het OM bewust ontlastende bewijzen achter voor de verdediging. Het OM ontkent dit en zegt dat het gebruikelijk is dat niet alle bewijsstukken aan de verdediging worden geleverd in een lopend onderzoek.

Er komt nu op korte termijn een regiezitting, waar de advocaat kan aangeven welke bewijsstukken hij precies wil inzien.

De laatste verdachte in deze zaak werd door de autoriteiten in Marokko gezocht. Hij kwam op uitnodiging van het OM naar Nederland en werd ook gearresteerd. Justitie moest hem na een paar dagen alweer laten gaan, omdat de rechter-commissaris de zaak tegen de man te zwak vond. Hij blijft voor het OM verdachte.