De kerken hebben geen geld meer om de organisaties DISK en Arme kant van Nederland, die al tientallen jaren strijden tegen armoede, nog langer in leven te houden. 

De kerkelijke organisaties stoppen per 1 juni, omdat er vanuit de katholieke en protestantse kerken niet genoeg geld meer komt om een directeur en medewerkers van te betalen.

Directeur Hub Crijns van het landelijk bureau DISK meldt op de website van de organisatie dat een aantal activiteiten wel zelfstandig zullen doorgaan.

DISK is in 1972 opgericht en ondersteunt het arbeidspastoraat van acht kerken. De organisatie houdt zich bezig met onderwerpen rond arbeid, zorg en inkomen. DISK heeft sinds 2012 veel overlegd over de financiering, maar het komt erop neer dat ''er onvoldoende garanties zijn om nieuw personeel aan te kunnen trekken in de vorm van een directeur en medewerkers''.

Crisis

De organisatie heeft over de hoeveelheid werk niet te klagen. ''Er is genoeg te doen en de voortdurende crisis met allerlei negatieve gevolgen zorgt daar mede voor.'' Toch kan DISK niet blijven bestaan.

''Bij kerken, bij fondsen, in de samenleving klinkt voortdurend het woord bezuinigen.'' Als de organisatie per 1 juni stopt, wordt het personeel ontslagen. DISK en Arme kant van Nederland houden op 16 mei een afscheidsbijeenkomst.