Ruim tweehonderd Vitesse-supporters zijn zondagmiddag in een protestmars naar stadion Gelredome in Arnhem gelopen.

De demonstratie is volgens de politie zonder problemen verlopen. Er is niemand aangehouden.

De aanhang van de Arnhemse club eiste een gesprek met Vitesse-directeur Joost de Wit over de bestuursperikelen bij de club.

De Wit stond de demonstranten op te wachten op het voorplein van het Vitessestadion en zei ''geraakt'' te zijn door het vertoon van gehechtheid aan de voetbalclub. Hij beloofde betere contacten in de toekomst. De demonstranten waren tevreden met deze toezegging.

De politie moest bij het Gelredome even ingrijpen, omdat de stoet tegelijk met de bussen met Ajax-supporters bij het stadion arriveerde. De Ajax-fans probeerden de demonstranten te bereiken, maar de ME hield hen tegen.

Uit stadion

Vitesse speelde zondagmiddag uiteindelijk 1-1 gelijk tegen Ajax. Tijdens het duel moesten ongeveer vijftig Ajax-supporters uit het stadion worden verwijderd. Reden hiervoor was volgens een woordvoerder van Vitesse 'intimiderend gedrag'. De supporters zaten op een deel van de tribune dat voor Vitesse-aanhangers is bedoeld. 

Onder begeleiding van onder meer de politie werden de fans, die volgens de zegsvrouw van Vitesse behoorden tot de harde kern van de Ajax-supporters, het stadion uit begeleid. Volgens haar ging dat rustig en zonder verdere verstoring.

Rond de wedstrijd werden in totaal drie aanhoudingen verricht, zo heeft de politie iets voor 17.30 uur laten weten. Twee supporters hadden vuurwerk bij zich. De derde arrestant werd opgepakt voor belediging van een agent.