Er ligt een beloning klaar van 2500 dollar (1824 euro) voor de gouden tip die leidt naar de vondst van de twee Nederlandse vrouwen die worden vermist in Panama.

Dat heeft Ingrid Lommers, de directeur van de taalschool van het tweetal, zaterdag gemeld op een Panamees radiostation, schrijft ze op Facebook.

Volgens Lommers blijkt uit verschillende tips dat de 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort en de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht een bepaald pad op zijn gegaan, de Pianista Trail.

Een man die aan het begin van die bergwandeling woont, heeft twee meisjes gesproken die twijfelden of zij het pad op zouden gaan of niet. Dat was rond 15 uur 's middags.

Later op de middag zouden verschillende mensen nog twee meisjes hebben gezien op de trail. Vandaar dat zondag de zoektocht zich zal richten op dat pad en de omgeving ervan.

Vruchteloos

De zoekactie naar de meisjes was zaterdag opnieuw vruchteloos, zo meldden Panamese media. De Panamese veiligheidsminister Jose Raul Mulino liet via twitter weten dat er over land en via de lucht gezocht wordt naar de studentes. Dat betekent dat de luchtmacht van het land te hulp schiet.

''Hopelijk komen ze snel tevoorschijn'', zei hij over de vermiste vriendinnen. Volgens Lommers gaan ook rechercheurs mee op zoektocht en zijn de Panamese autoriteiten al enkele dagen bezig om de telefoongegevens van de meisjes te traceren.

Onduidelijk

Van de meiden ontbreekt sinds dinsdag ieder spoor. Wat hun laatste plannen waren, is niet helemaal duidelijk. Volgens een lokale gids waren ze die ochtend niet aanwezig bij een geboekte bergwandeling. Anderen zeggen dat zij die op eigen houtje maakten en niet zijn teruggekeerd.