De politie heeft zaterdagavond bevestigd dat voormalig topman Jan Peter Schmittmann van ABN Amro, zijn vrouw (57) en hun dochter (22) om het leven zijn gekomen bij een familiedrama in hun huis in Laren.

De andere dochter van het gezin was niet thuis, meldt de politie.

Een bekende van het gezin alarmeerde de politie zaterdagochtend. De politie vond de lichamen van het drietal en is sindsdien bezig met onderzoek naar de gebeurtenissen in de villa aan de Hoog Hoefloo.

ABM Amro

Schmittmann werkte tussen 1983 en 2009 bij ABN Amro en werkte zich uiteindelijk op tot bestuursvoorzitter in Nederland in 2003. Hij maakte mee dat ABN Amro werd opgekocht door het consortium van Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis. Hij mocht blijven, maar verloor alsnog zijn baan toen ABN Amro werd genationaliseerd.

Na de nationalisatie stapte oud-minister van Financiën Wouter Bos naar de rechter om te voorkomen dat Schmittmann een vertrekpremie mee zou krijgen van 16 miljoen euro. ABN Amro wilde hem maximaal 2,4 miljoen euro meegeven. Uiteindelijk kreeg Schmittmann 8 miljoen euro.

In de woning gelegen in een villawijk, wordt door een opsporingsteam onderzocht wat er precies is gebeurd. Het deel van de straat voor de villa is ruim afgezet en er staan veel auto's van de forensisch onderzoekers, die al uren bezig zijn.

Geschokt

Burgemeester Elbert Roest van Laren is diep geschokt door het familiedrama zaterdag in zijn gemeente. ''Het is een vreselijke gebeurtenis die de samenleving in Laren diep treft. Het is een onvoorstelbaar verdriet dat deze familie moet verwerken. Ons medeleven gaat uit naar de naasten, we wensen hen veel sterkte toe'', laat hij weten in een verklaring.

De burgemeester heeft contact met naaste familie van de drie dode gezinsleden om ondersteuning te bieden.