Weg- en treingebruikers die zaterdag en zondag in de Randstad op pad gaan, moeten rekening houden met vertragingen onderweg.

Dat melden Rijkswaterstaat en de NS.

Tussen Amsterdam Centraal, Schiphol en Leiden Centraal rijden namelijk minder treinen en op de verschillende snelwegen zijn rijbanen afgesloten wegens werkzaamheden. 

Zo moeten weggebruikers op de A4 tussen Den Haag-Zuid en Ypenburg rekening houden met vertraging omdat daar een rijbaan afgesloten is. Op de A10 is de hoofdrijbaan tussen Zeeburg en Watergraafsmeer afgesloten, evenals een aantal verbindingswegen. Het complete overzicht staat op de website van Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat heeft voor alle wegwerkzaamheden omleidingsroutes ingesteld. Die worden met borden boven en langs de weg aangegeven. Naast de werkzaamheden zijn er ook evenementen die voor vertragingen op de weg kunnen zorgen, bijvoorbeeld op het circuit van Zandvoort.

Ook rijden tussen Amsterdam Centraal, Schiphol en Leiden Centraal minder treinen. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol rijden snelbussen. Tussen Schiphol en Leiden Centraal rijden pendeltreinen. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd van een kwartier tot een halfuur, aldus de NS.

Bekijk de actuele spoorinformatie

Bekijk de actuele verkeersinformatie