De zoekactie in Panama naar twee vermiste Nederlandse vrouwen heeft vrijdag nog niets opgeleverd. 

De Nederlandse ambassadeur Wiebe de Boer zegt dat met een helikopter en zoekteams in de bergen naar het tweetal is gezocht. Het weer in de bergen bemoeilijkt echter de inzet van de helikopter.

Volgens De Boer, die naar de regio van de vermissing is afgereisd, is er in Panama veel aandacht voor de zaak en gaat de politie enkele tips na over de verdwijning.

De 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort en de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht zijn dinsdag voor het laatst gezien toen ze wat dronken bij een restaurant in Boquete. Dat is uit het onderzoek gebleken, zei ambassadeur De Boer zaterdagochtend op Radio 1

Tot nu toe was de taalschool waar ze Spaans studeerden de laatste locatie waar de vermiste vrouwen werden gezien. Dat was rond 13.00 uur dinsdagmiddag. De autoriteiten hebben volgens de ambassadeur veel gedaan om de vrouwen te vinden. Zo zijn agenten langs paden en bossen gegaan in de hoop een spoor van de twee te vinden. 

Vrijwilligers

Ook is aan indianen in het gebied gevraagd of ze de vermisten hebben gezien. "De hulptroepen hebben ook foto's bij zich van de vrouwen." Vanaf zaterdag zoeken twintig vrijwilligers mee, liet de ambassadeur weten. 

Over hoe groot de kans is dat de twee nog in leven zijn wilde De Boer zich niet uitlaten. "In het hooggebergte heb je grote temperatuurverschillen. Op twee kilometer hoogte kan het fris worden." 

Het gebied staat volgens De Boer niet bekend als een onveilige plek. De criminaliteit zou vergelijkbaar zijn met de rest van Panama. "Het is geen grote bedreiging." De ambassadeur wees erop dat er veel Amerikaanse en Canadese pensionado's in de regio wonen. "Er komen daar ook veel toeristen." 

Wandeling

Froon en Kremers zouden een wandeling met een gids gaan maken in de omgeving van Boquete, maar ze zijn nooit bij de gids aangekomen. Het is nog geheel onduidelijk wat er met de jonge vrouwen gebeurd kan zijn.

Op Facebook hebben familieleden van de vrouwen een opsporingsbericht geplaatst.