De 18-jarige verdachte in de moordzaak bij het Tjeukemeer is opnieuw aangehouden.

Dat heeft het Openbaar Ministerie laten wetenDe man was eerder al opgepakt, maar in januari vrijgelaten. 

De Amsterdammer bleef echter wel verdachte. Nu het Openbaar Ministerie nieuwe informatie heeft, wil de rechter-commissaris dat hij minstens twee weken in de cel blijft.

Welke nieuwe informatie precies de reden voor de nieuwe aanhouding was, heeft het OM niet bekendgemaakt. Afgelopen juni vonden voorbijgangers bij het Tjeukemeer in Friesland het verbrande en vastgebonden lichaam van de 35-jarige Omar Kourrick uit Amsterdam.

Vader

Behalve de 18-jarige heeft het OM meer verdachten in het vizier. Zo zit de hoofdverdachte, de 42-jarige vader van de jongeman, al sinds juli vast. Verder heeft Denemarken op 12 maart een 26-jarige Roemeen uitgeleverd aan Nederland, die momenteel verhoord wordt.

Omdat hij behalve met zijn advocaat geen contact met de buitenwereld mag hebben, laat het OM niets los over het verloop van de ondervragingen. Wel besloot de rechtbank vorige week de Roemeen nog drie maanden gevangen te houden, omdat er ''voldoende ernstige bezwaren'' zijn.

Mogelijk worden er binnenkort nog meer mensen aangehouden. Zowel in Amsterdam als in Friesland is het opsporingsteam nog actief.