De nabestaanden en de achterban van de twee overvallers die vorige week vrijdag in de juwelierswinkel in het Oost-Brabantse Deurne werden gedood, moeten snel de bewakingsbeelden te zien krijgen. 

Dat voorstel wil advocaat Jan-Hein Kuijpers, raadsman van het juweliersechtpaar, doen aan het Openbaar Ministerie, bevestigt hij tegenover NU.nl na berichtgeving van NRC

Kuijpers benadrukt dat de achterban van de overvallers "het feitenpakket" onder ogen moeten krijgen. "Op de beelden zullen zij zien dat het regelrecht noodweer is geweest", stelt de advocaat. Hij omschrijft de gebeurtenissen in de winkel als "de hel op aarde".

Kuipers benadrukt dat hij niet wil dat heel Nederland de beelden ziet. De naasten en de 'achterban' van de overvallers kunnen wellicht via een tussenpersoon die de beelden ziet, "bijvoorbeeld een imam", geïnformeerd worden over wat er precies te zien is op de beelden. 

"Als de achterban de feiten kent, kan de rust terugkeren", aldus Kuijpers. 

Volgende week wordt het echtpaar nog eens door de politie verhoord, omdat ze formeel nog als verdachte worden aangemerkt.

Overzicht gebeurtenissen van de dodelijke overval in Deurne

Alles over de dodelijke overval in Deurne in ons dossier