De 31-jarige Michel van A. uit Valkenswaard die samen met plaatsgenoot Pascal K. wordt verdacht van de moord op Mohamed Azzouzi, heeft bekend. 

Hij deed dat donderdag in de rechtbank van Den Bosch. Van A. verklaarde dat hij de 29-jarige Eindhovenaar heeft doodgeslagen met een statief.

K. zei over zijn rol dat hij werd overrompeld en onder druk werd gezet. De aanklager gelooft daar niet in.

Het Openbaar Ministerie eiste donderdag achttien jaar cel tegen K. en tien jaar cel en tbs tegen Van A. Het lijk van Azzouzi werd 2 mei vorig jaar gevonden in de kofferbak van een auto op een zandpad in een bos bij Waalre.

Over het motief werd niet veel duidelijk, maar het OM stelt wel dat het K. moet zijn geweest die veelal het initiatief nam. Azzouzi zou op 30 april drugs komen afleveren bij de twee en was samen met K. naar het huis van Van A. gereden.

Eenmaal daar vertrok van Van A. naar de keuken en kwam terug met een groot stalen statief, waarmee hij diverse malen sloeg, terwijl K. het slachtoffer zou hebben vastgehouden. Volgens sectie is het slachtoffer ook nog twee keer in de borst gestoken, maar onduidelijk is wie dat deed. Van A. ontkent dat hij het was.

Vuilniszakken

Na zijn dood werd Azzouzi in een slaapzak en vuilniszakken gewikkeld en in de kofferbak van zijn auto gelegd. Twee dagen later reden de verdachten ermee naar Waalre en probeerden daar de auto in brand te steken.

Hoewel deskundigen van het Pieter Baan Centrum niets konden zeggen over de toerekeningsvatbaarheid van Van A., stellen ze dat hij lijdt aan een onvoorspelbare vorm van psychotisch gedrag. Daarom eiste het OM tbs.