De politie gaat extra surveilleren en camera's plaatsen in een straat in Alkmaar waar een lid van een motorclub woont. Aanleiding is een explosie die zich dinsdagnacht voordeed in de tuin van een woning aan de Treilerstraat. 

De tuin grenst aan die van een lid of een voormalig lid van een motorclub. Door de kleine explosie, rond 01.00 uur 's nachts, ging een schutting en een raam kapot. 

Burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge schrijft in een brief aan de omwonenden dat er nog niets te zeggen is over de toedracht. "Toch hebben wij, in het licht van de recente onrust rond motorclubs in Nederland, besloten enige maatregelen te treffen", aldus de burgemeester.

Een woordvoerder kon woensdagavond niet zeggen van welke club de Alkmaarder lid zou zijn of zou zijn geweest.

Bandidos

Motorclub Bandidos heeft sinds vorige week een afdeling in Noord-Holland. Bij het clubhuis in Heerhugowaard werd vrijdagnacht al brand gesticht.

De Bandidos hebben ook een afdeling in Sittard. In Nieuwstadt, vlak bij Sittard, werden twee keer explosieven gegooid naar de woning van de president van de Limburgse afdeling van de Bandidos, Harrie Ramakers.