De politie heeft vier mannen in en bij een loods in het Brabantse plaatsje Rucphen opgepakt die volgens justitie te maken hebben met de smokkel van een partij van 436 kilo cocaïne.

Die partij, met een straatwaarde van rond de vijftien miljoen euro, werd vorig week woensdag in een container in de haven van Antwerpen onderschept. De container werd vervolgens naar Rucphen gebracht. Dat gebeurde onder controle van de politie.

De verdachten zijn een 53-jarige man uit Barendrecht, een 49-jarige man uit Guatemala en een 26-jarige Nederlander van Colombiaanse afkomst zonder vaste woonplaats. De vierde verdachte (26) werd vlak bij de loods in een auto overmeesterd. Hij is een Colombiaan en woont in Den Haag.

Fruit

De container kwam uit Colombia en had als eindbestemming een bedrijf in Rotterdam dat fruit importeert, aldus het Openbaar Ministerie. De cocaïne zat in 320 pakken en was verstopt in het dak.

De politie heeft voor het onderzoek woningen en loodsen in Rotterdam, Den Haag, Barendrecht en Rucphen doorzocht. Hierbij zijn administratie, meerdere mobiele telefoons en 8500 euro aan contant geld in beslag genomen.