De twee mannen die verdacht worden van de moorden in Dwingeloo en Exloo hebben een volledige bekentenis afgelegd. 

Het gaat om de broers Admilson en Marcos R. uit Hoogeveen.

Het dna-profiel van een van hen komt overeen met dna-sporen die zijn gevonden op de plaatsen waar de moorden zijn gepleegd. Dat laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.

Op aanwijzen van een van de verdachten is een vuurwapen gevonden in een bos bij Hoogeveen. Uit onderzoek moet blijken of een 55-jarige man op het Dwingelderveld met dit wapen is gedood. 

Naast deze moord worden de mannen verdacht van de moord op een bejaard echtpaar in Exloo. De echtelieden werden eind juli in hun woning om het leven gebracht. De bankpassen van het stel werden na de moord meegenomen en gebruikt in Assen.

De 55-jarige man werd een halfjaar eerder, in november 2012, op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij in het natuurgebied Dwingelderveld zijn hondjes uitliet. Ook de bankpas van dit slachtoffer werd meegenomen. De politie gaat voorlopig uit van roofmoord. 

Overnachten

De verdachten van 28 en 29 jaar verbleven een week voor de dood van het echtpaar in de buurt van Exloo en hebben daar mogelijk op een camping overnacht. Ze werden begin maart aangehouden. Uit afgeluisterde gesprekken bleek volgens justitie dat ze informatie over de zaken deelden.

Uiteindelijk kwam zo veel informatie die op hen wees binnen dat ze werden opgepakt. De nabestaanden zijn inmiddels geïnformeerd over de bekentenissen en de dna-match.