Het juweliersechtpaar dat vrijdag betrokken was bij de dood van twee overvallers in hun winkel in Deurne is "helemaal van slag". Ze hebben dringend psychologische hulp nodig.

''Ze houden zich misschien groot maar dit gaat niemand in de koude kleren zitten. De situatie moet nu eerst helemaal rustig worden'', zei hun advocaat Jan-Hein Kuijpers woensdag.

''Het zijn verdachten, maar ook slachtoffers.''

De juwelier in Deurne werd vorige week door twee mannen overvallen. Na een worsteling werden de daders doodgeschoten, vermoedelijk door de juweliersvrouw. De politie wil daar echter niet op ingaan.

Kuijpers is sinds dinsdag de advocaat van de verdachte man (53) én zijn vrouw (52). Hij wil nog niet veel kwijt over de inhoud van de zaak. Wie er heeft geschoten op de overvallers, wil ook hij nog niet zeggen.

Beelden

Volgens hem ziet het nu wel naar uit dat het Openbaar Ministerie (OM) een hele goede beslissing heeft genomen door het echtpaar een dag na de overval vrij te laten, omdat het er op lijkt dat ze zichzelf hebben verdedigd. ''Geluk bij een ongeluk is dat er beelden zijn'', zei hij.

Kuijpers wil niet zeggen of het echtpaar thuis in Deurne verblijft. Hij is niet op de hoogte van eventuele beveiligingsmaatregelen. Het OM doet daar geen mededelingen over.

Hoe het echtpaar bij hem is terechtgekomen wil de raadsman ook niet vertellen.

Demonstratieverbod

Burgemeester Hilko Mak van Deurne heeft woensdagochtend de noodverordening met het demonstratie- en samenscholingsverbod ingetrokken. ''De afgelopen dagen begint de rust terug te keren. De noodzaak om de maatregel in stand te houden is niet meer aanwezig'', laat de gemeente weten.

De noodverordening werd zondagavond ingesteld na een spontane demonstratie van jongeren tegen de voorlopige vrijlating van het juweliersechtpaar.

Overzicht gebeurtenissen van de dodelijke overval in Deurne

Alles over de dodelijke overval in Deurne in ons dossier