De identiteit van de tweede overvaller die vrijdagavond werd doodgeschoten bij een juwelier in Deurne is bekend. Het gaat om een 29-jarige man uit Marokko. 

Dat meldt het Openbaar Ministerie maandagavond. Nabestaanden zijn op de hoogte gebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat de man tijdelijk in Nederland verbleef en dat hij niet in de Nederlandse systemen voorkomt. Het OM onderzoekt waarom de man in Nederland was.

Overvallen

De juwelier in Deurne werd vrijdag door twee mannen overvallen. Na een worsteling werden de daders doodgeschoten, vermoedelijk door de juweliersvrouw.

De overvaller van wie de identiteit al vaststond, was een 20-jarige man uit Eindhoven met een Marokkaanse achtergrond. Hij was een bekende van politie en justitie.

Demonstraties

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie verwerpt de demonstratie van jongeren tegen het juweliersechtpaar in Deurne. Hij vindt dat de demonstranten ''opkomen voor het gebruik van geweld’’, zei hij dinsdag tegen het tv-programma Nieuwsuur. ''Als je geen geweld gebruikt, lok je ook geen geweld uit.''

Enkele tientallen mensen, vooral jongeren, betoogden zondagavond in Deurne tegen het juweliersechtpaar dat vermoedelijk uit zelfverdediging twee overvallers zou hebben doodgeschoten en tegen de aanpak door justitie. Zaterdag was er ook zo'n protest in Eindhoven.

Intussen geldt in Deurne een demonstratie- en samenscholingsverbod om te voorkomen dat de openbare orde en veiligheid in het geding komen. Burgemeester Hilko Mak vreesde ook tegendemonstraties en confrontaties.

Openbaar Ministerie

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten steunt het optreden van het Openbaar Ministerie (OM) rondom de fatale overval van juwelier Goldies in Deurne, maar hij wil niet reageren op de kritiek op het OM.

Overzicht gebeurtenissen van de dodelijke overval in Deurne

Alles over de dodelijke overval in Deurne in ons dossier