Op 28 maart 2014 zijn bij een gewapende overval op een juwelierszaak in Deurne de daders om het leven gekomen. Een chronologisch overzicht van de gebeurtenissen.

12 augustus: De juweliersvrouw wordt definitief niet vervolgd. Het gerechtshof in Den Bosch sluit zich aan bij de conclusie van het Openbaar Ministerie dat de vrouw uit noodweer heeft gehandeld.

23 april: Zakaria G., die is veroordeeld voor betrokkenheid bij de fataal afgelopen overval, gaat in beroep tegen de opgelegde celstraf van drie jaar. G. ging voorafgaande overval op verkenning en regelde een vluchtauto.

10 april: Juwelier Willy S. heeft een taakstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden gekregen voor verboden wapenbezit.

8 april: De derde verdachte heeft voor de overval op de juwelierszaak drie jaar cel gekregen. Volgens de rechtbank wist hij dat juwelier Goldies zou worden overvallen, maar was niet het brein. Het belangrijkste bewijs is dat hij de vluchtauto heeft geregeld.

23 september: De juweliersvrouw wordt niet vervolgd voor het doodschieten van de twee overvallers.

Volgens hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen is het Openpaar Ministerie (OM) er unaniem van overtuigd dat ze in noodweer handelde. "Ze heeft gerechtvaardigd gehandeld", aldus het OM.

Juwelier Willy S. wel vervolgd. Hij wordt gedagvaard vanwege de aanschaf van het wapen waarmee de overvallers werden gedood.

17 september: Ook de juweliersvrouw wordt niet vervolgd door het OM. Dat zouden althans bronnen binnen justitie zeggen tegen Omroep Brabant en de NOS. Na onderzoek zou het duidelijk zij n dat de vrouw uit noodweer heeft gehandeld.

2 juli: In Duitsland is de derde verdachte van de overval aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man.

8 mei: Willy S. wordt niet langer verdacht van doodslag. Camerabeelden wijzen uit dat hij de twee overvallers niet heeft neergeschoten. Zijn vrouw wordt nog wel gezien als verdachte. 

19 april: Bijna drie weken na de dodelijke overval is de juwelierszaak in Deurne weer open. Het echtpaar staat voorlopig nog niet in de winkel.

14 april: De zus van een van de overleden overvallers heeft de politie informatie gegeven over een derde en mogelijk vierde overvaller. Volgens advocaat Peter Plasman, die de moeder van de doodgeschoten overvaller bijstaat, weet de zus zeker dat haar broer de overval niet heeft geregisseerd. 

13 april: De advocaat van het juwelierspaar, Jan-Hein Kuijpers, zegt dat de vrouw in blinde paniek de overvallers heeft neergeschoten. De juwelier werd geslagen, geschopt en moest vechten voor zijn leven. Er was geen tijd om na te denken en dus is er geen sprake geweest van twee liquidaties.

10 april: Het juwelierspaar is weer uitgebreid verhoord door de politie over de gebeurtenissen in hun zaak. 

4 april: Advocate Bénédicte Ficq, bekend van de zaak Badr Hari, gaat de familie van de neergeschoten 29-jarige overvaller bijstaan. 

3 april: Volgens het Eindhovens Dagblad had de 29-jarige Marokkaan die tijdelijk in Nederland verbleef een Italiaanse verblijfsverguning. Het OM kan dit bericht niet bevestigen en zegt dat er geen uitspraken meer gedaan worden totdat het onderzoek naar de dodelijke overval is afgerond. 

2 april: De advocaat van het juweliersechtpaar zegt dat ze door de overval op hun winkel erg van slag zijn geraakt en psychologische hulp nodig hebben. Het demonstratie- en samenscholingsverbod in Deurne wordt ingetrokken.

1 april: De identiteit van de tweede dode overvaller is bekend. Het gaat om een 29-jarige man uit Marokko die tijdelijk in Nederland verbleef. Er wordt onderzocht waarom de man in Nederland was.

31 maart: Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen vindt niet dat hij voorbarig is geweest door te zeggen dat het doden van de daders waarschijnlijk zelfverdediging is. Hij stelt namelijk dat ook is gezegd dat de zaak nog niet klaar is en dat de man en vrouw verdacht blijven. 

Na onderzoek van rechercheurs weet het OM nog steeds niet wie er geschoten heeft, hoe vaak en met welk wapen. Bronnen melden aan de NOS dat op camerabeelden te zien is dat de vrouw schiet en daarbij op het duo richtte. De man zou het wapen van het duo hebben gepakt. Het OM wil hier niet op ingaan.

Verder is de politie op zoek naar een vermoedelijke derde en vierde dader en had een van de twee overleden overvallers ook een wapen. Wat voor wapen, wil het OM nog niet zeggen. 

30 maart: Door verschillende partijen en instanties wordt verontwaardigd gereageerd op de uitspraken van het OM dat het de kans klein acht dat het juweliersechtpaar voor de strafrechter komt. Zo vindt de Bond van Wetsovertreders dat het OM voorbarig heeft gehandeld en advocaat Peter Plasman dat het OM moet wachten totdat het onderzoek helemaal is afgerond. Ook D66 en CDA vinden dat het OM te snel heeft geoordeeld. 

In Deurne wordt 's avonds door enkele tientallen mensen gedemonstreerd tegen het juweliersechtpaar. De gemeente besluit daarom voor de komende dagen tot een verbod op demonstraties en er geldt een samenscholingsverbod.

29 maart: Het OM denkt dat het echtpaar hoogstwaarschijnlijk uit zelfverdediging heeft gehandeld. Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen zegt wel dat het onderzoek nog loopt en dat het niet duidelijk is wat zich heeft afgespeeld.

Dat de vrouw heeft geschoten kan Nieuwenhuizen bevestigen noch ontkennen. Wel is bekend dat er twee wapens zijn aangetroffen in het pand, waarvan een van de overvallers en een van de eigenaar of de vrouw. Het wapen van de eigenaar is vermoedelijk illegaal verkregen.

Het echtpaar blijft verdacht van doodslag, maar ontloopt een straf als inderdaad blijkt dat het om zelfverdediging gaat. Nieuwenhuizen zegt dat de vrouw en de eigenaar niet worden behandeld als verdachten. Wel kunnen ze vervolgd worden voor illegaal bezit van een vuurwapen. Het onderzoek mogen ze in vrijheid afwachten.

Een van de overvallers betreft de 20-jarige Abdel H. uit Eindhoven met Marokkaanse afkomst. Van de andere verdachte is de identeit niet bekend, maar het OM vermoedt dat hij een Nederlandse man is met "wortels in Noord-Afrika".

28 maart: In juwelierszaak Goldies in Deurne vindt rond 17.40 uur een gewapende overval plaats. Daarbij zijn de twee vermoedelijke daders om het leven gekomen. Het verhaal gaat al snel de ronde dat de vrouw van de eigenaar, die de overvallers zelf heeft binnengelaten, het tweetal heeft neergeschoten. De politie kan daar op dat moment geen uitspraken over doen en wil eerst onderzoek doen.