Een 39-jarige taxichauffeur uit Utrecht is zondag urenlang onderweg geweest met een vrouw die hij van Zeist naar Maarn moest brengen, een afstand van zo'n vijftien kilometer. 

Na bijna twee uur raakte hij betrokken bij een aanrijding in Otterlo op de Veluwe. Daar dacht hij dat hij op weg was naar Haren in Groningen. Volgens de politie was de man waarschijnlijk onder invloed van drugs.

De taxichauffeur raakte met zijn buitenspiegel een motorrijder. Die liet de politie bij de aanrijding komen. De chauffeur moest zijn rijbewijs inleveren.

De vrouw die in het taxibusje zat, vertelde de politie dat ze al uren onderweg was en dat de chauffeur erg onrustig reed.

De passagier zat achterin en durfde niets te zeggen, aldus een politiewoordvoerder. "Het gaat om een hoogbejaarde mevrouw in een rolstoel. Zo iemand zegt niet zo makkelijk: hé hallo, wat doe je?"

Agenten vonden een wit poeder bij de Utrechter, mogelijk cocaïne of speed. Een bloedproef moeten uitwijzen of de man inderdaad onder invloed was. De politie benadrukt dat de man niet heeft gedronken.