Een 42-jarige vrouw uit Oosterhout bij Breda is maandagochtend om het leven gekomen door huiselijk geweld. Haar partner van 41 jaar is aangehouden.

De 10-jarige zoon van het stel raakte licht gewond en kon ter plaatse worden behandeld. Het kind is door buren opgevangen.

De vrouw werd maandagochtend rond acht uur zwaargewond naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar bezweek ze enige tijd later aan haar verwondingen.

De verdachte raakte zelf ook gewond en is naar een ander ziekenhuis, in Breda, gebracht, waar hij wordt bewaakt. ''Bij het geweldsincident is vermoedelijk een wapen gebruikt, maar geen vuurwapen'', aldus een woordvoerder van de politie.

In de woning aan de Rubenshof is de politie bezig met sporenonderzoek. De omgeving is afgezet.

Zwarte dag

Burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout is er langsgegaan en heeft ook een bezoek gebracht aan de basisschool van het zoontje.

''De school ligt op een steenworp afstand en veel kinderen hebben de hulpdiensten en het afzetlint bij de woning gezien'', aldus de politiewoordvoerder.

Huisman heeft gesproken met de jongen. ''Dit is een zwarte dag. Het is een menselijk drama, heel tragisch'', zei de burgemeester.

Bekijk beelden: