Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen heeft geen spijt van de uitspraken die hij zaterdag deed over de fatale overval op juwelier Goldies in Deurne. 

Het was niet voorbarig om te zeggen dat het lijkt te gaan om zelfverdediging, zei hij maandagochtend in het journaal van Radio 1.

Justitie kreeg na de persconferentie kritiek van onder meer D66, CDA, de Bond van Wetsovertreders en advocaat Peter Plasman.

Ze zijn verbaasd over het snelle oordeel van het Openbaar Ministerie en vinden dat er meer onderzoek nodig is voordat een conclusie kan worden getrokken.

"We hebben gezegd dat het lijkt op zelfverdediging, maar dat de zaak nog niet klaar is", reageert Nieuwenhuizen maandag op de kritiek. "Ik heb uitgelegd waarom we het echtpaar naar huis hebben gestuurd, maar ik heb ook gezegd dat die mensen wel verdachten blijven."

Twee mannen probeerden vrijdag de juwelierszaak aan de Milhezerweg in Deurne te overvallen. Daarbij ontstond een worsteling. Er werd geschoten en de twee overvallers kwamen om het leven. Justitie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Geen spijt

De hoofdofficier vindt niet dat hij het anders had moeten aanpakken op de persconferentie. "Ik heb er geen spijt van. We hebben duidelijk uitgelegd dat het nog niet vastligt en dat het onderzoek nog niet af is.

Nieuwenhuizen kon verder geen nieuwe informatie over de zaak geven.

Overzicht gebeurtenissen van de dodelijke overval in Deurne

Alles over de dodelijke overval in Deurne in ons dossier